kerawang

Nurul Huda & Zaiman Noris

12 june 201026 june 2010

My First Book


CIMG7061



CIMG7062



CIMG7063



CIMG7064


Hello, Pony!
Let’s go!
Go fast! Go slow!
Jump high! Jump low!
Whoaa! Now let’s rest!
Well done, Pony!
You’re the best!


heyAwak: NNM sekarang dah ada hobi baru. Jelir lidah. Will upload the video soon :)

NNM at Klinik Wangsa, Wangsa Maju

Assalamualaikum wbt


Met up with Dr Nadir Khan, told him that NNM has been having a flu and fever come and go for the past five weeks! Pity her =(


Dr Nadir Khan started the treatment by prescribing nebulizer to NNM, followed by cupping method (please click here to know how) and lastly suction.



Alhamdulillah, NNM is getting better.


Overally, we're satisfied with the services given by Dr Nadir Khan. I'm not gonna write a review about it, but feel free to Google him to read all the good reviews by others. Top recommended doctor/ clinic. 







Muka pasrah NNM.




"Pasrah itu menyerah." ;p


heyAwak: Patutnya lepas jumpa doktor, ada gathering "We're 2011 Babies" di Taman Tasik Perdana. Tapi last minit terpaksa cancel atas sebab-sebab tertentu. Kalau tak, dapatlah bagi kawan-kawan merasa kek baldu merah air tangan sendiri =)


Her favourite




NNM's favourite nursery rhymesTwinkle Twinkle Little Star. Kalau naik kereta, bukak YouTube, pasang video lagu ni, happy je NNM. Macam nak join menyanyi sama. Tak sampai 10 minit, dah tertidur kat dalam car seat. Senang kerja Mommy dan Daddy =)



Selalunya kami pasang lagu ni masa pagi-pagi nak bersiap pergi kerja. Kalau dulu, masa bersiap pagi-pagi tu, letak NNM atas katil biar dia main sorang-sorang. Time tu dia suka ikut tengok Mommy ke hulu ke hilir nak bersiap. Tapi sekarang, bila pasang je lagu ni, khusyuk je dia mengadap iPad. sebelum tidur pun pasangkan jugak lagu ni. Bagi NNM mengantuk betul-betul dulu then baru tidurkan dia. Lagi sekali, senang kerja Mommy dan Daddy =)













heyAwak: Lupa nak update, NNM dah boleh meniarap masa umur tiga bulan. Sekarang bila lepas mandi, asal letak je atas katil, asyik nak pusing je. Siap marah-marah kalau tak dapat. Nomey. =)



Pantai Hospital, Ampang

Assalamualaikum wbt

Been busy lately. Tak sempat nak update heyAwak selalu. Banyak benda nak dicerita. Banyak cerita mahu dikongsi. Lama punya cerita. Semua dah basi. Tapi, it doesn't matter la, kan? Update tetap update, walaupun benda dah outdated. Cerita tetap cerita, walaupun dah lapuk ;p


Okay, where to start? Hmm…


Kalau ikut kronologinya, kita mula dengan cerita Nur Nawal Medina (NNM) warded pada pertengahan Januari yang lepas lah. Kesian anak Mommy, demam dan selsema tak sudah-sudah. Silih berganti. Baik demam, selsema pulak datang. Selsema dah sembuh, demam balik. Tak kebah-kebah.


Orang cakap, kalau baby exclusively breastfeed, susah penyakit nak menjengah ni. NNM memang exclusively breastfeed dari awal lagi sampailah sekarang. Tak tahu mana silapnya. Hmmm…takpe lah. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ni. InsyaAllah.



23012012104


4 hari 3 malam di hospital. Tak lekang Mommy dan Daddy dengan NNM. Risau bila doktor cek suhu NNM, 39.7! Tapi Alhamdulillah, lepas masuk ubat ikut punggung, suhu NNM turun mendadak. Lega. Tapi bila doktor maklumkan keputusan ujian darah, rasa risau datang balik. White blood count NNM tinggi sangat. Normally for baby, bacaannya antara 4-11. Tapi NNM dah jejak 25.6! Doktor sarankan we stay for another 2 nights, cukupkan 3x pengambilan antibiotik. Sedih tengok NNM kena drip. Masa mula-mula nak ambil darah, NNM menangis sampai takde suara Sad smile




23012012108


Selesai bab demam, tinggal part selsema je yang tak sembuh lagi. Hari terkahir, sekali lagi rasa tak sampai hati tengok NNM masa fisioterapi. Sedut semua kahak dan hingus. Kesian anak Mommy Sad smile




24012012110




Alhamdulillah, hari terakhir di hospital, NNM dah boleh ketawa dan main-main macam biasa. Macam gambar kat bawah ni!

08022012118



heyAwak: hujung minggu ni nak bawa NNM jumpa paed. Semoga lepas ni NNM terus sihat. Terus menjadi penyeri dalam hidup Mommy dan Daddy Smile

Our Birthday Celebration

 Assalamualaikum wbt.


Alhamdulillah. We (En Selangor and me) are 27 this year. Mine was on 30th January, and En Selangor's will be this coming 4th February. Alhamdulillah, with the existance of our beloved princess, Nur Nawal Medina, I can feel that my life is complete. Totally complete! 



Thank you, Allah!



 
Yesterday En Selangor brought me to Empire Gallery, Subang to celebrate our birthday together. Ehem, we sent Nur Nawal Medina to nursery and promise to buy something special for her. Hikhikhik~




All the way from Ampang for this! 





 Western @ Ole Ole Bali. It costs almost RM40/plate.





Our birthday cake. A night before. Many thanks to in-law's family for the celebration.





From En Selangor. Guess what's inside? ;p 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Tada! SmartTAG yaw! Hewhewhew~




heyAwak: TQ, awak. Bawak saya makan pavlova. Lepas ni tak mintak dah! Tapi red velvet lepas ni nak mintak lagi ;p