kerawang

Nurul Huda & Zaiman Noris

12 june 201026 june 2010

5th Month

Assalamualaikum wbt


Tak sabar nak tunggu bulan depan. Nur Nawal Medina dah nak masuk enam bulan. Dah besar anak Mommy dan Daddy ni. Makin bijak. Makin comel. Makin cantik (macam Mommy) ;p


Kalau sebelum ni hobi NNM suka jelir-jelir lidah, sekarang NNM dah beralih angin pulak. NNM suka menyembang sambil menyembur-nyembur. Habis tempias satu bilik dibuatnya :))


Minggu lepas En Selangor bawa NNM untuk check up bulan ke-lima. Nurse bagi banyak maklumat berguna tentang penyediaan solid food yang betul memandangkan NNM dah boleh start makan bulan depan. Yeay! Harap-harap bila dah start makan nanti, NNM membesar bagai juara! Jangan tak tahu, NNM tinggi tau. Boleh jadi model~ Tapi berat NNM dah bawah line kuning, underweight. Nurse cakap as long as NNM lincah dan sihat, we don't have to worry about that. Alhamdulillah :))



Sekarang moh kite layan aksi NNM waktu Mommy shopping tudung di butik Radiusite Shah Alam :)



















Allaaa tomey tomey~




heyAwak: Tadi petang officemate tanya, "Bila nak tambah satu lagi?" Ngeee~








Wordless Wednesday







heyAwak: Daddy's little girl




Bayi Susu Ibu


Assalamualaikum wbt.


Alhamdulillah, dua hari lepas genap usia NNM lima bulan. Alhamdulillah juga, setakat ni memang NNM exclusively breastfeed. InsyaAllah selagi tak putus rezeki NNM, selagi diizinkan Allah, saya bercadang mahu menyusukan NNM sehingga berusia dua tahun. Tiap hari tak pernah putus berdoa agar rezeki NNM sentiasa ada, agar Allah perbanyakkan susu saya untuk NNM. 



Saya yakin kalian sudah sedia maklum tentang kebaikan dan khasiat penyusuan susu ibu terhadap bayi. Disebabkan mood nak menaip panjang-panjang tengah takde, sila klik sini untuk maklumat lanjut.  Teheheh ;p


Alhamdulillah, saya bersyukur kerana sehingga ke hari ini Allah permurahkan rezeki NNM, Allah juga permudahkan urusan dan perjuangan saya untuk terus menyusukan NNM walaupun stok susu yang saya simpan saban hari hanya sekadar cukup makan. Sekurang-kurangnya saya masih berpeluang untuk memastikan NNM mendapat haknya sebagai seorang anak dan saya masih berdaya menunaikan tanggungjawab saya sebagai seorang ibu.



Alhamdulillah, setakat ini saya mendapat sokongan 100% dari En Selangor serta keluarga. Haruslah En Selangor sokong, kan? Boleh jimat tang beli susu formula! ;p



InsyaAllah, lagi sebulan NNM dah boleh mula makan solid food. Tengah giat mengumpul resepi solid food sikit-sikit. Lepas ni, NNM dah ada jadual menu harian. Yeay!





Testing bouncer di JJ Alpha Angle. End up Daddy tak belikan pun sebab tiga minit pertama je NNM feel duduk atas tu. Lepas tu dah mula buat muka gelisah, garu-garu kepala mintak dukung ;p





Jangan tak tahu, NNM ni puteri lilin tau. Kadang-kadang tu kipas depan mata pon boleh berpeluh-peluh. Isk, ikut pe'el siapa la ni?





NNM di Nursing Room JJ Ipoh.




"Daddy, jangan lah asyik tangkap gambar saya je. Dah la tak bayar royalti!"






Happy 5th month anak Mommy dan Daddy. Jadi anak solehah ye, sayang. =)



heyAwak: Rasanya NNM ni bukan cat lover kot. Bila kucing dok mengiau-ngiau lalu sebelah pun NNM buat 'dekkkk' aje. Memang anak Mommy betul! Hehehe


New hobby


Assalamualaikum wbt.


As we told you earlier in the previous post, NNM's new hobby. Main jelir-jelir lidah. So cute anak Mommy ni! Eh, eh! Selalu nak puji anak sendiri tau~ ;p








heyAwak: Out of topic sikit. Lepas ni InsyaAllah nak wujudkan heyDapur pulok. Mudah-mudahan NNM nanti dah besar suka masak-masak macam Mommy :)