kerawang

Nurul Huda & Zaiman Noris

12 june 201026 june 2010

My breastfeeding journey


Assalamualaikum wbt

Petang ni down sikit. Sebab tadi tanpa sengaja tertumpahkan sebotol 5oz susu lepas pam stock untuk Nur Nawal Medina. Takde rezeki.

Sorry, NNM. Untuk next session punya pumping nanti Mommy cover balik ye :)



Love you, NNM.



heyAwak: Lately ni NNM tidur nyenyak tiap malam. Dapat la Mommy dan Daddy tidur lena sikit. Alhamdulillah :)








NNM's playtime with Daddy


Assalamualaikum wbt

Jumpa lagi kita! :)

Just a quick update. This proud Mommy wanna share with you guys how happy NNM during her playtime with Daddy. We discovered her new hobby. She lovessss to scream. The high pitch one. Maybe she's trying her vocal cord and want to be like Mommy;p. Yes, Mommy love singing :) *admit*


So, enjoice!



Minute 1:36. Ohoiii~




heyAwak: As for now, NNM masih belum pandak merangkak. Baru nak belajar angkat punggung je. Go, NNM go! :)



Memori

Assalamualaikum wbt

Dua minggu lepas berpeluang membawa NNM melawat Dewan Bersalin HUKM, tempat NNM dilahirkan. Pejam celik pejam celik, dah lapan tahun bulan umur NNM (baru). Nanti bila NNM dah besar sikit dan bila NNM dah mula faham, nak bawa NNM lagi sekali ke sini.

Memori.



Mommy and Daddy 's 




heyAwak: Cikgu sekolah mengadu, NNM sekarang kurang tidur kat sekolah. Asyik nak mainnnnn je. Malam pun asyik nak main je. Lepas ni nak kena train NNM tidur ikut waktu. Baru la Mommy punya banyak masa untuk baking-baking ni ;p






2nd year Anniversary




12 June 2012. Alhamdulillah. It has been two years. Semoga Allah kekalkan jodoh heyAwak. Amin :)



heyAwak: Tahun ni heyAwak terpisah jauh masa anniversary. En Selangor di selatan tanah air. Mommy dan NNM di Ampang. #walau raga kita terpisah jauh, namun hati kita selalu dekat :)




Baby Talk

Assalamualaikum wbt


NNM's going on eight months this coming 10th June! Mommy and Daddy love you, NNM! :)



Baby talk in the morning :)



Kalau sebelum ni NNM pernah bergambar dengan Dynas Mokhtar, kali ni NNM berkesempatan berposing dengan Lisa Surihani pulak. Untung NNM dapat Mommy yang tak malu nak kejar2 retis ni ;p


Muka Daddy tersipu-sipu malu dapat bergambar dengan retis ;p


Met Lisa at Empire, Subang. Masa ni Daddy dan dua orang lagi officemates open table kat Chili's. Al maklumlah, dapat bonus besar ;p



Minggu lepas NNM kena demam campak. Lima hari straight la Mommy cuti. Alhamdulillah, NNM tak kena demam campak yang besar-besar tu. Balik kampung Sungkai, Nenek dan Atuk belikan kelapa muda. Mandikan NNM dengan air kelapa, terus campak tu start naik kat kaki. Nenek cakap, kalau dah naik kat kaki, maknanya dah nak penghujung tu. 


Lagi satu, Nenek lumur badan dan muka NNM dengan bedak sejuk yang Nenek buat. Bagi campak tu kecut cepat sikit dan untuk hilangkan miang. Bila dah lumur bedak sejuk ni, nampak la NNM selesa sikit. Kalau tak, asyik nak menggaru je. Alhamdulillah, NNM dah sihat walafiat sekarang :)


Nak tengok muka comot NNM masa kena demam campak?

"Otakkk... Otak..." (Zombie kampung Pisang)




Good girl anak Mommy ni. Demam-demam pun ceria je muka. Tapi waktu ni je la kan. Time lain asik nak berkepit je dengan Mommy :)



Semoga NNM terus dikurniakan kesihatan yang baik dan dijauhkan daripada sebarang penyakit. Amin.


Untuk progress sehingga umur NNM lapan bulan ni, rasanya masih sama macam skill yang diupdate sebelum ni. NNM masih belum pandai merangkak lagi. Gigi pon tak tumbuh lagi. Nenek cakap, Mommy dulu umur 9 bulan dah boleh berjalan laju-laju. Takpe lah, mana tau lepas ni dengan kuasa Allah, NNM tumbuh gigi dan berjalan terus berlari ;p 


Lagi satu, sekarang NNM dah mula kenal orang. Seronok tengok NNM terlompat-lompat seronok dalam dukungan cikgu kat sekolah bila nampak je Mommy bukak pintu kereta masa nak jemput balik rumah :)


Olololololo~




heyAwak: Bulan puasa dah tak lama. Sekarang tengah giat mengumpul stok susu untuk NNM bekalan bulan puasa nanti. Alhamdulillah, so far bekalan mencukupi.